REGENERACIJA DPF-a

Prođite tehnički pregled bez problema uz najnoviju metodu softverske regeneracije DPF filtera kod nas!
Regeneracija se vrši bez skidanja i bez hemikalija.

Zašto

Zaštose radi?

Novi propisi o tehničkom pregledu regulišu da svi uređaji za kontrolu i smanjenje emisije štetnih gasova moraju biti ispravni.
Kako biste prošli tehnički pregled emisija štetnih gasova mora biti na nivou koji je propisan fabričkom specifikacijom, to često nije slučaj usled zaprljanosti DPF uređaja, tada je neophodno uraditi čišćenje DPF filtera.
Konvencionalni način čišćenja DPF filtera podrazumeva skidanje uređaja sa vozila i upotrebu teških hemikalija za čišćenje.
Mi Vam nudimo rešenje tog problema i mnogo povoljnije i softversko čišćenje DPF filtera. Softversko regenerisanje DPF filtera je moguće kada je zaprljanost filtera manja od 45 gr.

Kako regeneracija funkcioniše?

Dijagnostika DPF filtera

Prilikom regeneracije DPF filtera prvo se vrši softverska dijagnostika stanja zaprljanosti DPF uređaja i tada se određuje da li je moguće i na koji način odraditi softversku regeneraciju DPF filtera.
Ukoliko je zaprljanost DPF filtera iznad 45 grama, nije moguće uraditi softversku regeneraciju DPF filtera.

Regeneracija DPF filtera

Kada se odredi gramaža zaprljanosti DPF filtera, pristupa se regeneraciji DPF filtera. Ukoliko je zaprljanost DPF filtera iznad 30, a ispod 40 grama, moguće je istu uraditi u mestu ukoliko je to moguće za tip motora na vozilu.
Ukoliko je zaprljanost DPF filtera iznad 40, a maksimalno 45 grama onda je neophodno uraditi regeneraciju u pokretu.

Validacija rezultata regeneracije

Kada je regeneracija završena, ponovo se dijagnostikuje procenat zaprljanosti i proverava da li je DPF filter čist i spreman za saobraćaj.
Kada se potvrde i validiraju rezultati Vaš automobil je spreman za preuzimanje.